• Inici
  • Actualitat
  • SESSIO SOLEMNE D’APERTURA DELS CURS ACADÈMIC 2022-2023 I DISCURS D’INGRES NOU ACADÈMIC DE NÚMERO IL.LM. SR. TOMAS FONT i LLOVET

SESSIO SOLEMNE D’APERTURA DELS CURS ACADÈMIC 2022-2023 I DISCURS D’INGRES NOU ACADÈMIC DE NÚMERO IL.LM. SR. TOMAS FONT i LLOVET

Aquest dimarts 8 de novembre l’Acadèmia va celebrar una multitudinària Sessió Pública i Solemne d’apertura del curs Acadèmic 2022-2023 i de recepció com a acadèmic de número de l’Il·lm. Sr. Tomás Font i Llovet al Saló d’actes de l’Il·ltre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Aquest acte va ser presidit pel president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya Excm. Sr. Francesc Tusquets, juntament amb el president del Consell de Garanties Estatutàries, Hble. Sr. Joan Vintró, el President d ela Comissió Jurídica assessora, Excm. Sr. Jaume Vernet i per part de la nostra Acadèmia, la Vicepresidenta, Excma. Sra. Mª Eugenia Alegret, el nostre censor, Hble. Sr. Joan Egea, el secretari Il·lm. Sr. Joaquín Tornos i el nostre tresorer, Il·lm. Sr. Antonio Cumella. Destacar la participació de l’Ajuntament de Barcelona representa pe la regidora de Comerç, Il·lma. Sra. Montserrat Ballarín ; també destacar la presència dels representats de les acadèmies catalanes i espanyoles.

L’acte s’inicià com marca la tradició, amb la lectura de la Memòria del Curs Acadèmic 2021-2022, per part del nostre Secretari i a continuació de les dades de nomenament del recipiendari. L’acadèmic recipiendari, Il·lm. Sr. Tomàs Font i Llovet, acompanyat del dos padrins, Excma. Sra. Mª Eugenia Alegret i l’ Excm. Sr. Carles Viver, va llegir el discurs de recepció que porta per títol “La ciutat i el seu dret. El règim especial de Barcelona”

També com marca la tradició, l’Acadèmic de número Excm. Sr. Josep E. Rebés i Solé, va respondre al discurs en nom de l’Acadèmia.

La clausura de l’acte va ser a càrrec del president de l’Acadèmia, Excm. Sr. Francesc Tusquets i Trias de Bes.

L’acte va comptar amb la presència de nombrosos catedràtics i personalitats del món Universitari, de l’Ajuntament i del Consell Tributari, així com dels familiars de l’acadèmic recipiendari i bona part dels companys acadèmics/ques.

Els discursos s’incorporen per pdf.

Discurs Ingres Sr Tomas Font

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies