• Inici
  • Actualitat
  • PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “INTERNATIONAL CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY” DEL SR. RAMON MULLERAT

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “INTERNATIONAL CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY” DEL SR. RAMON MULLERAT

El dia 6 de juliol, al Pati de Columnes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, es va presentar el llibre “Internacional Corporate Social Responsibility”” del qual és autor l’Acadèmic de número Sr. Ramon Mullerat.

El dia 6 de juliol, al Pati de Columnes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, es va presentar el llibre “Internacional Corporate Social Responsibility”” del qual és autor l’Acadèmic de número Sr. Ramon Mullerat.

Un dels paràgrafs més il·lustratius del llibre diu textualment: Avui, les empreses exerceixen un poder i una influència sense precedents.

Jacques Attali (Un breve histoire d l’avenir) diu que tres potències s’han succeït a la historia: el Poder Religiós, el Poder Militar i, darrerament, el Poder Mercantil. A l’edat mitjana, el món estava dividit per l’economia i unit per la religió. Avui, està dividit per les creences i unit per l’economia globalitzada.

Avui, les empreses regeixen el món. Decideixen el que mengem, el que llegim, el que veiem i el que fem. La seva iconografia i ideologia predominen. Les 70.000 multinacionals amb les seves 850.000 filials, àdhuc dicten normes als governs que les supervisen. Dels 25 majors pressupostos del món, els 5 primers corresponen a estats, a partir del 6è, a grans empreses.

Hem de rendir homenatge de reconeixement a l’acció dels empresaris, pel súper progrés, econòmic i social, que han aportat i aporten a la societat contemporània. Però, a l’ansem, l’empresa ha d’assumir la responsabilitat de resoldre la pobresa i injustícia que afligeixen la humanitat. Com deia en Winston Churchill, the more power, the more responsability.

Al igual que la UE no va ser l’obra dels militars ni dels polítics, sinó dels comerciants, que crearen el Mercat Comú, mitjançant els tractats del carbó i de l’acer, el just món global ha de ser l’obra dels homes i dones d’empresa. L’empresa del s. 21 ha d’implicar-se cada vegada més en la imperiosa necessitat de fer un món millor.

El llibre va ser presentat pel professor Antonio Argandoña (director de la Càtedra La Caixa-IESE sobre Responsabilitat Social de la Empresa), l’Excm. Sr. Pedro L. Yúfera (Degà del Col·legi) l’Hble. Sr. Josep-D. Guàrdia (President de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya), i l’acte va ser clausurat per l’Hble. Sr. Antoni Castells (Conseller d’Economia i Finances) de la Generalitat.

Tots ells van dedicar caloroses paraules tant al llibre com al autor.

Barcelona, juliol 2010

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies