• Inici
  • Actualitat
  • PARTICIPACIÓ DE L’ACADÈMIA AL VII CONGRES D’ACADÈMIES JURÍDIQUES I SOCIAL D’IBEROAMÈRICA

PARTICIPACIÓ DE L’ACADÈMIA AL VII CONGRES D’ACADÈMIES JURÍDIQUES I SOCIAL D’IBEROAMÈRICA

Els dies 13, 14 i 15 d’octubre es celebrà a A Coruña (Pazo de Mariñán) el VII Congrés d’Acadèmies Iberoamericanes.

Els dies 13, 14 i 15 d’octubre es celebrà a A Coruña (Pazo de Mariñán) el VII Congrés d’Acadèmies Iberoamericanes. Assistiren, per part espanyola, representants de la Real Acadèmia i de les Acadèmies Aragonesa, Asturiana, de Balears, de Catalunya, de Granada, Sevillana, Valenciana i de Valladolid. Per part iberoamericana, Academia de Córdoba i Buenos Aires (República Argentina) de Bolivia, Chilena, Colombiana, Costarricense, de Honduras, Mexicana, de Nicaragua, Paraguaya, Peruana, Portorriqueña i de Venezuela.

Aquest Congrés s’insereix en la sèrie iniciada amb el Congrés I Granada (1994), II Madrid (1996), III Córdoba -Rep. Argentina- (1998), IV València (2000), V Saragossa (2005) i VI Bogotà (2007) i tractà el temes de: Dret Global, Persona Jurídica, Estatut del Consumidor i Arbitratge internacional.

Per part de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya assistiren els senyors Escura, Guàrdia i Luna. El Sr. Guàrdia va presidir la sessió d’arbitratge internacional, el Sr. Escura va presentar una comunicació a la secció de dret global, titulada “GLOBALIZACIÓN DEL DERECHO “ i el Sr. Luna a la de l’Estatut del Consumidor amb el títol “EL RÉGIMEN JURÍDICO DE LAS CLÁUSULAS ABUSIVAS EN LAS NORMATIVAS DE CONSUMO ESPAÑOLA E ITALIANA”. El Sr. Ramon Mullerat Balmaña va enviar una comunicació sobre el tema “CONSIDERACIONES SOBRE LA INDEPENDENCIA Y LA IMPARCIALIDAD DE LOS ÁRBITROS EN EL ARBITRAJE INTERNACIONAL (CON UN COMENTARIO SOBRE LAS DIRECTRICES DE LA IBA SOBRE CONFLICTOS DE INTERÉS EN EL ARBITRAJE INTERNACIONAL Y SU REFORMA)“.

A la sessió ordinària de l’Acadèmia del dia 9 de novembre, els Srs. Escura, Guàrdia i Luna presentaren una comunicació comprensiva de la Crònica del Congrés, les ponències i comunicacions efectuades i les conclusions.

A l’acte de clausura, el President de l’Acadèmia, Sr. Josep-D. Guàrdia Canela, fou reelegit com a Vicepresident de la Conferència d’Acadèmies Iberoamericanes i va rebre el Diploma que l’acredita com a membre corresponent de la Academia Gallega de Jurisprudencia y Legislación.

Barcelona, octubre 2010

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies