• Inici
  • Actualitat
  • LA M.H. SENYORA NÚRIA DE GISPERT PRONUNCIA EL DISCURS ”EL NOSTRE DRET I LA SEVA VITALITAT EN EL TRICENTENARI DEL 1714” EN LA SESSIÓ INAUGURAL DEL CURS 2014 – 2015 DE L’ACADÈMIA.

LA M.H. SENYORA NÚRIA DE GISPERT PRONUNCIA EL DISCURS ”EL NOSTRE DRET I LA SEVA VITALITAT EN EL TRICENTENARI DEL 1714” EN LA SESSIÓ INAUGURAL DEL CURS 2014 – 2015 DE L’ACADÈMIA.

El dimarts 14 d’octubre va tenir efecte la sessió pública i solemne d’inauguració del Curs 2014 – 2015 a l’Acadèmia de jurisprudència i Legislació de Catalunya.

Presidiren l’acte el President de l’Acadèmia, Hble. Sr. Josep-D. Guàrdia Canela i la Molt Honorable Presidenta del Parlament de Catalunya i membre de número de l’Acadèmia, Sra. Núria de Gispert Català. Els acompanyaren en la Mesa, el Fiscal Superior de Catalunya, Sr. Romero de Tejada, el President del Consell de Garanties Estatutàries, Sr. Egea, el Síndic Major de Comptes, Sr. Amat i els Degà del Col•legi de Notaris, Sr. Ollé i el del Col•legi de Procuradors, Sr. López Chocarro.

El Secretari, Il•lm. Sr. Lluís Jou i Mirabent va llegir la Memòria estatutària corresponent al Curs 2013/2014, que es pot consultar online a la secció de Memòries d’aquesta web.

Posteriorment la M.H. senyora Núria de Gispert va pronunciar el discurs inaugural amb el títol ”EL NOSTRE DRET I LA SEVA VITALITAT EN EL TRICENTENARI DEL 1714”

Acte seguit es procedí a la presentació de la reedició del llibre “Constitucions i altres drets de Catalunya” de 1704, per part del Departament de Justícia de la Generalitat. El Director General de Dret i Entitats Jurídiques, senyor Santiago Ballester exposà les motivacions d’aquesta reedició.

Finalment el President de l’Acadèmia, Sr. Guàrdia va pronunciar el discurs de cloenda de l’acte glossant el seu significat i rememorant el Tricentenari de 1714 i el Centenari de la constitució de la Mancomunitat.

Barcelona, octubre 2014

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies