• Inici
  • Actualitat
  • INGRÉS DE L’EXCM. SR. EUGENI GAY MONTALVO COM A MEMBRE DE NÚMERO DE L’ACADÈMIA

INGRÉS DE L’EXCM. SR. EUGENI GAY MONTALVO COM A MEMBRE DE NÚMERO DE L’ACADÈMIA

El dijous 22 de maig proppassat es va celebrar l’acte d’ingrés de l’Excm. Sr. Eugeni Gay Montalvo com a membre de número de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

L’acte tingué lloc a la sala d’Actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, que és també seu de l’Acadèmia, i fou presidit pel President de l’Acadèmia, Excm. Sr. Robert Follia i Camps, la Consellera de Justícia de la Generalitat, Excma. Sra. Montserrat Tura i Camafreita, la Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Excma. Sra. Ma. Eugènia Alegret i Burgués, el Vice-degà del Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Il·lm. Sr. Pedro L. Yúfera i Sales, el President de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, Excm. Sr. Tomàs Font i Llovet, la Secretària de l’Acadèmia, Excma. Sra. Alegría Borrás Rodríguez i el Cardenal arquebisbe de Barcelona, Emm. I Rvdm. Sr. Lluis Martínez Sistach.

En un acte memorable en el que la sala era plena de gom a gom, el nou acadèmic va desenvolupar el seu discurs d’ingrés sota el títol “La lluita per la dignitat. La dignitat humana (pressupost necessari de l’ordenament jurídic), discurs contestat per l’acadèmic Josep J. Pintó i Ruíz.

Tot seguit, l’Excm. senyor Eugeni Gay, apadrinat pels acadèmics Excms. senyors Josep J. Pintó i Ruíz i Josep M. Font i Rius, va rebre de mans del president de l’Acadèmia la medalla acadèmica Ramon Llàtzer de Dou i de Bassols i el diploma corresponent, per a ocupar el seu setial.

Eugeni Gay Montalvo havia esdevingut membre electe de l’Acadèmia l’any 1995. Amb el seu ingrés com a acadèmic de número, aquesta institució incorpora un dels Advocats i Juristes de major vàlua del país i fa un reconeixement a l’amplia trajectòria professional del que fou degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i que en la actualitat és magistrat del Tribunal Constitucional d’Espanya.

Barcelona, 6 de juny de 2008.

Discurs Ing 2008 Eugeni Gay

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies