• Inici
  • Actualitat
  • HOMENATGE A TÍTOL PÒSTUM A LA ACADÈMIC I DEGÀ EMÈRIT EXCM. SR. JOSEP JOAN PINTÓ RUIZ

HOMENATGE A TÍTOL PÒSTUM A LA ACADÈMIC I DEGÀ EMÈRIT EXCM. SR. JOSEP JOAN PINTÓ RUIZ

El passat dia 5 d’octubre, a la seu de l’Il·lustre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i la Junta de Govern del Il·lustre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, van retre homenatge a títol pòstum a l’ acadèmic de número i degà emèrit Excm. Sr Josep Joan Pintó Ruiz.

L’acte va ser presidit per el president de la nostra Acadèmia Excm. Sr. Francesc Tusquets i Trias de Bes, juntament amb la degana de l’Il·lustre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay Rosell i les nostres personalitat acadèmiques com, entre altres, el President del Consell de Garanties Estatuàries de Catalunya i censor de l’Acadèmia Hble. Sr. Joan Egea, la magistrada i vicepresidenta de l’Acadèmia, Excma. Sra. Mª Eugènia Alegret, l’advocat i secretari, Il·lm. Sr. Joaquin Tornos, el Registrador de la propietat i Tresorer de l’Acadèmia Il·lm. Sr Antonio Cumella. Varen completar aquest elenc de personalitats, el secretari de la Junta de govern i membres de la Junta de govern de l’ICAB, degans emèrits de l’ICAB, els representants de Col·legis professionals de Catalunya, patrons de la Fundació La Caixa, degans de col·legis de d’Advocats de Catalunya, el president de l’audiència Provincial de Barcelona, el president del tribunal Constitucional d’Andorra, i un llarg etcètera.

L’acte va començar amb unes paraules de la Degana de l’ICAB i un emotiu vídeo in memoriam del senyor Pintó. A continuació, l’acadèmic i degà emèrit Excm. Sr. Eugeni Gay Montalvo, va llegir-ne la Necrològica, tot destacant la figura tan essencial del senyor Pintó, la seva excel·lència en tots els àmbits de la seva amplíssima vida professional , col·legial, acadèmia i personal.

El Sr. Josep Joan Pintó Ruiz va ostentar una llarga llista càrrecs, entre ells, President de la Acadèmia de Jurisprudència y Legislació de Cataluña, Degà de l’ il·lustre. Col·legi de l’ Advocacia de Barcelona, membre de la Comissió Jurídica Assessora, membre d’altres dues prestigioses Acadèmies, President de la Confederació Española de Cajas de Ahorros, President del Banc d’ Europa.

La cloenda va ser a càrrec del president de l’Acadèmia. L’acte va comptar amb la presència dels familiars.

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies