• Inici
  • Actualitat
  • EL DIMECRES 25 DE NOVEMBRE VA TENIR LLOC L’ACTE SOLEMNE D’INGRÉS DEL NOTARI LLUIS JOU MIRABENT COM A ACADÈMIC DE NÚMERO A L’ACADÈMIA AMB UN DISCURS SOBRE ‘L’OFICIALITAT LINGÜÍSTICA’

EL DIMECRES 25 DE NOVEMBRE VA TENIR LLOC L’ACTE SOLEMNE D’INGRÉS DEL NOTARI LLUIS JOU MIRABENT COM A ACADÈMIC DE NÚMERO A L’ACADÈMIA AMB UN DISCURS SOBRE ‘L’OFICIALITAT LINGÜÍSTICA’

El seu ingrés es va realitzar durant l’acte d’inauguració del curs 2009-2010 de l’Acadèmia.
El seu discrus fou contestat per l’acadèmic Sr. Joan Josep López Burniol.

El dimecres 25 de novembre va tenir al Col·legi d’Advocats de Barcelona la inauguració del curs 2009-2010 de l’Acadèmia. Aquest acte serví perquè el notari Lluis Jou Mirabent ingressés com a Acadèmic de número. Per formalitzar aquest tràmit, Jou va triar com a tema per al seu discurs d’ingrés ‘l’Oficialitat lingüística, un concepte jurídic’, tema d’actualitat constant en diversos àmbits, com ara la Llei d’Educació, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, o fins i tot per als ajuntaments de diverses ciutats sobre quina ha de ser la llengua vehicular de la institució.

Com marca la tradició d’aquest acte, el discurs fou contestat per un altre acadèmic. En aquesta ocasió, el notari Joan-Josep López Burniol.

Durant la inauguració del curs de la Acadèmia, també es va presentar la memòria del curs anterior, a càrrec de l’acadèmic i setretari Sr. Ramon Mullerat i Balmaña. Així mateix, Josep-D. Guàrdia i Canela, president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, encarregat de cloure l’acte, destacà la posada en marxa durant el curs anterior de la pàgina web de l’Acadèmia -www.ajilc.cat-, com a eina per fer arribar les tasques en què està treballant aquesta corporació a la resta d’operadors jurídics.

Pel que fa als projectes futurs de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, Guàrdia destacà la commemoració dels 50 anys de la compilació del dret civil català prevista per al 2010. Precisament, sobre aquest tema Guàrdia va voler remarcar la important tasca que s’està realitzant per codificar el dret civil català, mentre que respecte a les modificacions i canvis per adaptar-lo a la societat actual considera que ‘l’Acadèmia és una entitat que té molt a dir en relació al dret català i especialment perquè es mantingui fidel als seus orígens. Font: Col·legi d’Advocats de Barcelona. Dept. Comunicació.

Barcelona, 26 de novembre de 2009

Discurs Sr Jou

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies