DUES ACADÈMIQUES EN L’ACTE SOBRE EL TRIBUNAL DE CASSACIÓ DE CATALUNYA

La Sra. M. Eugènia Alegret i la Sra. Encarna Roca foren protagosnistes en l’acte institucional que rememorava els setanta anys de la derogació de la doctrina del Tribunal de Cassació de Catalunya.

El passat 28 de setembre de 2009, va tenir lloc a la sala de vistes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’acte que rememorava els setanta anys de la derogació de la doctrina del Tribunal de Cassació de Catalunya i de la legislació del Parlament pel general Franco. En l’acte, l’acadèmica i professora Encarna Roca va pronunciar la conferència “La doctrina del Tribunal de Cassació i el dret català avui: fa setanta anys que eren il·legalment derogats”.

L’acte fou presidit per l’acadèmica electe M. Eugènia Alegret, presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i Josep Cruanyes, president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant el mateix es va inaugurar l’exposició “El Tribunal de Cassació de Catalunya setanta anys després”, que es va poder veure al Palau de Justícia de Barcelona fins al dia 28 d’octubre passat, i es va presentar una base de dades que recull la jurisprudència del Tribunal de Cassació des de l’any 1934 fins al 1937.

La Sra. Encarna Roca i Trias és catedràtica de Dret Civil de la Universitat de Barcelona, magistrada del Tribunal Suprem i membre numerari de l’Acadèmia. Per la seva banda, la Sra. M. Eugènia Alegret i Burgués és membre electe de l’Acadèmia de Jurisprudència des del 2007.

Barcelona, gener de 2010

Alegret I Roca 1

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies