DEFUNCIÓ DEL PROFESSOR JOSEP M FONT RIUS

El 5 d’abril va morir a Barcelona, als 102 anys, el professor Josep Maria Font Rius, membre de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya des de l’any 1960 i membre, també de l’Institut d’Estudis Catalans, de l’Acadèmia de Bones Lletres i de la Real Acadèmia de Historia. Antic catedràtic d’Història del Dret a les Universitats de La Laguna, Múrcia, Valènicia i Barcelona, fou degà de la Facultat de Dret de la UB entre 1958 i 1965, essent uns dels principals responsables del seu trasllat a la Diagonal. Alumne de Raimon d’Abadal, era doctor honoris causa per les universitats de Bordeus i de Montpeller i excel·lí en la recerca i la transmissió del coneixement sobre les institucions catalanes des del temps carolingi i, per extensió, també de les peninsulars en general i del Migdia francès. Era Creu de Sant Jordi de la Generalitat i Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona. Entre les seves obres destaquen Los origenes del régimen municpal de Cataluña, Cartas de población y franquícia en Cataluña, Jaume I i la municipalitat de Barcelona i Estudis sobre drets i institucions locals en la Catalunya medieval.

Josep Maria Font Rius, ha estat un referent en el món jurídic de Catalunya i un acadèmic exemplar. Persona eminent, treballadora, pragmàtica, arrelada al país i bona, va tenir el mèrit de fer compatible una cultura jurídica i històrica extraordinària, amb una bonhomia entranyable i una tan sorprenent com dissimulada capacitat de gestió.

En la seva sessió del 10 d’abril l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya ha fet constar en acta el condol de la institució i de tots els acadèmics presents. En els propers mesos li serà dedicada una sessió específica amb lectura de la laudatio de remembrança. Posteriorment, es convocarà la vacant de la medalla acadèmica que ha ostentat durant 58 anys.

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies