DEFUNCIÓ DEL CONSELLER AGUSTÍ BASSOLS

El 25 d’abril va morir a Barcelona, als 93 anys, Agustí Bassols i Parès, membre de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya des de l’any 1992. Destacà per la seva activitat cívica i política en defensa de la identitat de Catalunya militant des de molt jove a Unió Democràtica. Soci fundador d’Omnium Cultural i membre de la Junta entre 1967 i 1977, va ser vicepresident del Comitè executiu del Congrés de Cultura catalana (1975-1977 i formà part de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (1978-1982). Entre 1982 i 1992 va ser conseller de Justícia (en dues ocasions) i de Governació de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment fou membre del Consell Consultiu de la Generalitat, òrgan que arribà a presidir.

Com a conseller de Justícia va assumir el traspàs a la Generalitat del sistema penitenciari, cosa que ha permès modernitzar-lo i orientar-lo cap a polítiques de respecte i de rehabilitació dels presos, i sobretot, va impulsar amb constància, saviesa, valentia i molt de consens jurídic i polític la recuperació del Dret Civil de Catalunya amb una considerable obra legislativa que per mitjà de lleis successives ha arribat a dotar el nostre país d’un Codi Civil alhora arrelat a la tradició catalana i ajustat a les necessitats de la societat actual. Va entrar a l’Acadèmia el 1992 amb el discurs d’ingrés Vers la codificació del dret civil català. La reforma prèvia de 1984, llegit el 26 de maig d’aquell any.

En els propers mesos li serà dedicada una sessió específica amb lectura de la laudatiode remembrança. Posteriorment, es convocarà la vacant de la medalla acadèmica Coll i Rodès que ha ostentat durant més de 25 anys.

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies