ACTE EN RECORD D’ AGUSTI BASSOLS PARÉS

El passat dia 29 de gener l’Acadèmia va celebrar un acte solemne al pati de Columnes de l ’Il·ltre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per retre homenatge a l’ acadèmic de número Honorable Sr. Agustí Bassols Parés que va morir el 25 d’abril de 2018 en el transcurs del qual es va procedir a la lectura reglamentària de la lloança pòstuma de l’acadèmic traspassat.

Aquest acte va ser presidit per la degana de l’Il·lustre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Excma. Sra. Mª Eugènia Gay Rosell, juntament amb el President de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya Excm. Sr. Lluis Jou i Mirabent i ocupà un lloc a la mesa la Molt Honorable Sra. Núria de Gispert, que en nom de l’Acadèmia va llegir la Laudatio d’Agustí Bassols tot destacant la seva tasca cívica en favor de Catalunya, la seva actuació com a conseller de Justícia i de Governació durant deu anys, el seu pas pel Consell Consultiu, ara de Garanties estatutàries, que va presidir durant uns anys i la seva participació en les tasques de l’Acadèmia. Núria de Gispert va destacar, també, l’alt grau de col·laboració que havia pogut mantenir amb el conseller i la sintonia política que sempre havien mantingut.

L’acte, de fet una sessió pública i solemne de l’Acadèmia, va comptar amb la presència dels familiars de l’acadèmic traspassat i, entre d’altres autoritats, amb la presència de l’ex president del Parlament de Catalunya, Molt Hble. Sr Joan Rigol, del president del Consell de Garanties estatutàries i també acadèmic, Hble. Sr. Joan Egea Fernández, l’Ex conseller de Justícia i també Acadèmic, Hble Sr. Josep-D. Guàrdia i Canela, el també l’Ex conseller de Justícia, Hble. Sr. Germà Gordó, l’ex Alcalde de Barcelona, Excm. Sr. Xavier Trias, i el degà de l’ ll.ltre. Col·legi de Notaris de Catalunya, Excm. Sr. Joan Carles Ollé Favaró, així com diversos exdegans del Col·legi de l’Advocacia, advocats, amics i col·laboradors del conseller Bassols.

L’ Excel·lentíssima senyora degana va obrir l’acte amb un emotiu discurs sobre Bassols, la Molt Hble. Sra. de Gispet va llegir la Laudatio pòstuma reglamentària i va cloure el President de la Corporació, Excm. Sr. Lluís Jou i Mirabent, qui va llegir el corresponent discurs valorant, sobretot, el paper d’Agustí Bassols com a impulsor del modern desenvolupament del Dret Civil de Catalunya.

Els discursos s’incorporen per pdf.

Agustí Bassols I Parés-Discurs Degana

Bassols-Discurs President AJILC

Necrologia Agustí Bassols-discurs Acadèmia

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies