50 ANIVERSARI II CONGRÉS JURÍDIC CATALÀ

El passat dia 16 de novembre, a la seu de l’Il·lustre. Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i la Junta de Govern de l’ Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, van commemorar el 50 Aniversari del II Congrés Jurídic Català.

L’acte va ser presidit per el president de la nostra Acadèmia, Excm. Sr. Francesc Tusquets, juntament amb el vicedegà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Il·lm. Sr Jesús Sánchez. L’acte va començar amb un emotiu vídeo amb fotografies del Congrés de l’any 1971 i unes paraules de del vicedegà de l’ICAB .

Van intervenir, parlant sobre diferents aspectes passats, presents i futurs d’aquell Congrés:

L’ Hble. Sr. Josep-D. Guàrdia i Canela, president emèrit de l’Acadèmia i ex membre de la Junta de Govern de l’ICAB.​

L’ Hble. Sr. Joan Egea Fernández, censor de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya

i l’Excma. Sra. Mª Eugènia Alegret i Burgués, vicepresidenta de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

Varen completar aquest elenc de personalitatsassistents, la Diputada del Parlament de Catalunya del Grup d’Esquerra Republicana, Hble. Sra. Balsera, el secretari de la Junta de govern de l’ICAB, el director de Dret i Entitats Jurídiques i Mediació, el tresorer de l’Acadèmia de Jurisprudència, membres de la Junta de govern de l’ICAB, degans emèrits de l’ICAB, els representants de Col·legis professionals de Catalunya, ex consellers de Justícia, el president del TAB, patrons de la Fundació La Caixa, degans de col·legis d’Advocats de Catalunya, i un llarg etcètera.

Especial menció al protagonisme que van tenir els congressistes de l’any 1971, que van assistir en primera fila a aquest acte d’homenatge.

El II Congrés Jurídic Català es va celebrar del 19 d’octubre al 18 de novembre de l’any 1971, sota l’organització de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb la col·laboració d’altres entitats jurídiques catalanes. L’objectiu d’aquest Congrés va ser la necessitat d’aprofundir en el desenvolupament del dret propi i de les institucions jurídiques catalanes.

El discurs de cloenda va ser a càrrec del president de l’Acadèmia, Excm. Sr Tusquets. L’acte va finalitzar amb una magnífica intervenció de la Coral de l’ICAB que va interpretar el cant de la Senyera, tal i com es va cantar en la cloenda del Congrés del’any 1971.

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies